BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Американците притискат Бойко Борисов с аферата „Наришкин-Божков“. Голямата цел е спирането на „Балкански поток“

Американците легендират чрез „оперативни източници“ от българските служби версията, че директорът на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей Наришкин се е застъпвал по време на посещението си в Емиратите за Васил Божков.

„Оперативните източници“ пласират версията първо в два знакови сайта, сочени като близки до Делян Пеевски, след това аферата се поема от националните телевизии и новинарските агенции. (Пеевски отдавна е „актив“ на американците)

Васил Божков беше осветен още в началото на атаката срещу него като „прокси“ на руснаците. Медийната кампания е под индиго с представянето на Цветан Василев като „агент на руснаците“.

Медийната атака по Румен Радев и свързването му с Васил Божков и Сергей Наришкин (той е близък с Корнелия Нинова) е „активно мероприятие“ за прикритие. Всъщност американците притискат Бойко Борисов.

Голямата цел е спирането на „Балкански поток“ заради намеса във вътрешните работи на България, а скандалът „Наришкин-Божков“ е илюстрация.

Американците представят своята намеса от съюзнически позиции заради ограничения суверенитет на България заради НАТО.

След медийното експониране на аферата „Наришкин-Божков“ ЦРУ вероятно ще организира обявяването за персона нон грата на резидента на СВР, за да провали посещението на Путин в София и да блокира „Балкански поток“, твърдят източници от службите.

bgsniper.com

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!