BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха Владимир Каролев за нарушаване на карантината

Икономистът Владимир Каролев е задържан за 24 часа по закона за МВР за нарушаване на карантината. Това обяви самият той в профила си във Facebook.

Каролев цял ден вчера се хвалеше в социалните мрежи, че е преминал блокадата на Банско и ходил в Разлог, а после е бил в София. С обичайния си ироничен тон той подробно обясняваше откъде е минал, дали и как са го проверявали.

Икономистът, който е известен любител на планинския туризъм, се разхождал из планините около Разлог, по думите му заобикаляйки затвореното заради карантина Банско.

Публикациите му обаче явно са привлекли вниманието на МВР и полицаи от СДВР са го търсили в един от офисите му в София. Впоследствие му се обадили по телефона и поискали да се яви на разпит. Каролев отказал с аргумента, че е в Разлог и поканил полицаите там.

Служителите на МВР очевидно все пак са го намерили, тъй като няколко часа по-късно е задържан в районното управление в Разлог. Всичко това разказва самият Каролев на профила си във Facebook.

Според полицейски източници Каролев е задържан, тъй като е нарушил задължителната карантина, под която е поставен, защото е бил в Лондон на 11 март. Това се потвърждава от негов пост във Facebook.

Очевидно ядосан заради ареста, икономистът твърди, че е задържан неправомерно и дори се закани да съди държавата в Страсбург.

Expert.bg

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!