BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Беседка за общуване без телефони ще бъде изградена в Гимназията по икономика в Сливен

Беседка за общуване без телефони ще бъде изградена в Професионалната гимназията по икономика в Сливен. Инициативата е на учениците от учебното заведение. Беседката е част от техен проект, който включва алея, учебни стаи на открито, спортен салон и др. За своята идея дванайсетокласниците разказаха пред журналисти в Регионалното управление на образованието в Сливен.
Искаме да обособим едно място навън, сред природата, на въздух и свобода, неформална среда за обучение и забавление, разказа дванайсетокласничката Яна Гюзелева. Според нея класните стаи ограничават учениците и те търсят в свобода в телефоните си. Това обаче ограничава комуникацията помежду им.
Първата беседка е посветена на специалността „Банково дело“, като идеята е да се разрасне и да има още четири беседки на всяка специалност в училището. Там децата ще общуват без телефони, ще провеждат открити уроци.
Според първоначални разчети беседката ще струва около 2500 лева, които учениците ще съберат чрез дарения, а инициативата се нарича „Щедър вторник“, който следва прословутия „Черен петък“. Освен през Платформата.бг желаещите могат да подкрепят каузата и с DMS.
В ПГИ „Димитър Табаков“ в Сливен се обучават общо 498 ученици в специалностите „Банково дело“, „Бизнес администрация“, „Икономическа информация“, „Оперативно счетоводство“ и „Митническа и данъчна администрация“, съобщи директорът на учебното заведение Димитър Добрев. По думите му през последните три години училището е осъществило пълен прием./ БТА

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!