BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият началник на полигона „Ново село“ подп. Петър Желев: Някои ще пием една студена вода за вярна служба под знамената

Роден e на 5 април 1964 г. в Сливен. Завършва военно училище през 1986 г. Офицерската си кариера започва като командир на взвод и преминава през различни длъжности. Завършва ВА „Г. Ст. Раковски” през 2005 г. и стратегически курс през 2012 г. От 2008 г. е командир на Учебен полигон „Ново село”.

Пише Ви офицер от запаса. Искам чрез вашата медия да дискутирам предложението на МО за увеличаване на пределната възраст с три години на военнослужещи, които не са упражнили правото си да получават и пенсия. Прочетох мотивите на МО и искам да задам два въпроса на МО.

1.Защо това вдигане на възрастта не беше направено преди четири години, когато беше прието правилото за пенсия и заплата. И тогава недостигът на личен състав беше голям, което сега е главния мотив за вдигане на възрастта.

2.Не счита ли МО, че около 1200 военнослужащи, които през последните три години са навършили пределна възраст и не са упражнили правото си на пенсия по някакъв начин няма да бъдат ощетени с приемането на поправките в ЗОВС.

Аз като военослужащ, който не беше упражнил правото си на пенсия до навършване на пределна възраст и останалите като мен през последните три години с две думи ще пием студена вода за вярна служба пред знамената. За информация аз бях командир на полигон „Ново село“.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!