BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бивш сливенски депутат внесе документите на БЗНС в ЦИК

Бившият сливенски депутат, заместник-председател на 37-то народно събрание, Атанас Железчев внесе документите на партия БЗНС за участие в предстоящите парламентарни избори, съобщиха от партията.

От формацията изтъкват, че са наследници на Никола Петков, на д-р Георги М. Димитров, на вицепрезидента (1997-2002г.) Тодор Кавалджиев. Преди 1989 г. са избити и репресирани от комунистическия режим хиляди земеделци, припомнят те.

„Убедени сме, че лицемерният сценарий за завръщането във властта на наследниците на бившите комунисти, съвместно с новите популисти и крайни националисти, ще тласне Родината ни в път, различен от евроатлантическата й принадлежност“, твърдят от партията.

За БЗНС традициите и приемствеността в политиката са основна ценност и гарант за отстояването на принципи, а не на лични проекти и интереси, уверяват от партията.

„Сливен ДНЕС и УТРЕ“ припомня, че Атанас Железчев е политически затворник в края на 50-те. Едва през 1970 г. завършва право. Юрисконсулт в „Кариерни материали“, „ИСС“ и Завод за металорежещи машини-Сливен 1972-1988 г. Адвокат в Сливен 1988-95 г. Член на БЗНС от 1990 г. Депутат от Сливен в 37 Народно събрание и зам.-шеф на парламента.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!