BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бунт в ромската махала на Ямбол срещу карантината (ВИДЕО)

Хиляди роми от махалата в Ямбол се вдигнаха на бунт срещу продължаващата вече 2 седмици блокада заради множеството случаи на коронавирус, пише Lupa.bg.

Миналата седмица в кв. „Райна Княгиня“ бе отбелязан и смъртен случай на болен от COVID-19, но вчера близките му изплакаха, че той бил с 3 отрицателни проби (от бързи тестове) за бацила и няма доказателства, че е починал в местната болница именно от това, макар да е развил типичната двойна пневмония.

Днес по обяд започна организирането на ромските фамилии, които искат барикадите да се махнат. „Утре до 12,00 ще сме освободени от робството. Край на карантината“, скандират към този час хиляди представители на малцинството.

Десетки коли на полицията и жандармерията са на място, за да предотвратят тежки сблъсъци, а ромите се заканиха всеки ден да протестират до падането на изолацията им от града.

Вижда се, че хора с маски сред тях няма, нито се спазва необходимата социална дистанция при демонстрацията.

 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!