BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българи от САЩ : Каракачанов е срам за България

Шишко войвода счупи тъпомера

Българи от САЩ : Каракачанов е срам за България

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов бе взет на мушка в социалните мрежи заради факта, че на слизане от самолета във Вашингтон в неделя сам си носеше куфара и костюма на закачалка. Той дори се запъна на охраната като първоначално не пускаше да му вземат ръчния багаж от ръцете, сякаш носи ядрено куфарче или скъпоценности за милиони, пише Би нюз.

Според потребителите слизането на министъра по стълбичката на самолета веднага след премиера е изглеждало трагикомично, за разлика от другите членове на официалната делегация, които бяха облечени с официални костюми, Каракачанов бе по дънки и със спортно яко, неподходящи за случая. Облеклото му по-скоро бе като за народен събор, но не и като за начало на официално посещение в чужда страна, още повече в САЩ, коментираха специалисти по дипломатически протокол.

„Потресаващият и шокиращ вид на Каракачанов просто налага този човечец да бъде разкаран по-далеч от армията. Българските войници и офицери не заслужават подобен срам. Как е възможно толкова години да работиш само политик и да не си се научил поне да се обличаш“, недоумяват потребители на фейсбук. И добавят гневно: „Същински Бай Ганьо в Америка!“

„Каракачанов, мускалчета ли ще предлагаш на Тръмп“, смеят шегаджии. „Какво толкова ценно носи в дисагите, че не искаше друг да му ги носи и се сопна на охраната, когато, слизайки от стълбата на самолета му взе от ръцете куфарчето и костюма, за да може да се ръкува с американските посрещачи“, коментират те.
Народният фолклор веднага роди и подигравателни колажи – на един от тях вместо официалния си костюм вицепремиерът носи жълта торбичка „Билла“.

Другият вицепремиер Томислав Дончев очевидно е запознат с протокола и бе облечен със стилен тъмен костюм, като носеше раница на гърба си, но това е допустимо от гледна точка на церемониала. Финансовият министър Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов очевидно се бяха доверили на охраната, която им носеше багажа.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!