BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българска икона ще пази гръцкия премиер

Ценен подарък, икона на Панагия Пантанаса (VseCaricia), направена от Татяна Накова във Велико Търново получи гръцкия премиер Кириакос Мицотакис от гръцкия бизнесмен, живеещ от 20 години в България, Христос Морутис.

Двамата са съученици и приятели и ги свързва здраво и дългогодишно приятелство.

В понеделник 22 юни г-н Морутис се срещна с премиера на Гърция и му подари иконата в знак на признателност, с пожелание да го пази и му помага при решаване на Държавните дела.

„Обичам го като човек и му имам доверие като политик. Всички гърци се молим на Света Богородица да му дава благословение, за да решава проблемите на народа“, заяви за в. Труд г-н Морутис.

Иконата на Панагия Пантанаса (VseCaricia) е направена специално за гръцкия Премиер във Велико Търново и благословена в църквата Въздвижение на Светия Кръст Господен в София.

Изображението е с размери 1.00 X 0.80 м и е дело на Татяна Накова, която живее в престолния ни град Велико Търново. Същата икона с размери 1,35 х 1,00 м има и в храма на Светия кръст в София. Оригиналът е във ватопедския манастир в Св. Гора-Атон.

Иконата е поръчана специално от Христос Морутис, грък, който живее в София от 1999 г. и нарича България втора негова Родина.

Бойка Атанасова, „Труд“ 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!