Той щял да се върне обаче в подходящия момент – когато делото тръгне в съда. Васил Божков си вдигал телефона и не знае защо прокуратурата не се свързвала с него. Той би се върнал в България и по-рано, ако се връща в правова държава със закони.

Божков посочи, че няма предявени обвинения, никой не го търсил, но ако се върнел в България сега, нямало да има право на защита.

Той се намира в Дубай от края на месец януари и се чувства добре. В момента живее в апартамент под наем в арабската страна. Статутът му в Дубай е на резидент, а в затвора „Ал Ахбар“ прекарал 2-3 седмици. В затвора Божков не е имал телефон, затворнически номер и все едно не е съществувал. Той нямал лични имоти в Дубай, а от затвора го освободили, защото дубайските власти разбрали какви били нещата. В Дубай Васил Божков няма охрана, защото нямало от кого да се пази.

„Мога да движа спокойно навсякъде в Обединените арабски емирства“, подчерта Божков и посочи, че празнувал именния ден на Георги Попов с голяма компания в Дубай.

Според него се оказва огромен натиск от страна на българските власти на Дубай за екстрадирането му, но ОАЕ била правова държава.

Той би направил всичко за ПФК „Левски“, за да върви напред. Божков е готов да даде акциите на всеки само и само клубът да бъде спасен. Според него премиерът Бойко Борисов унищожил компаниите, които издържали сините. „Борисов унищожи „Левски“, отсече Божков. Акциите на клуба вече не му трябват и би могъл да ги продаде или да ги даде на сериозен инвеститор.

Той отхвърли тезата на главния прокурор Иван Гешев, че водел хибридна война с прокуратурата през медиите. Според него Гешев би бил бухалка, ако не разследва Закона за хазарта. Божков заминал в Дубай по работа, а не е избягал. Той реторично запита дали е щял да излезе от ареста, ако е останал в България. „Страхувам се физически за оцеляването си, ако съм в България“, категоричен беше той и допълни, че се чувал със сина си Антон Божков.

Той негодува, че невинни хора като съпругата му ги държат в ареста като заложници. „Всички, които ме познават, са наплашени“, посочи Васил Божков. Той се чувал и със сина си Антон. Припомняме, че вчера съдът потвърди задържането за постоянно на жената на Божков Елена Динева и още една обвиняема по делото срещу него за ОПГ.

В момента Божков заяви, че не разполага с пари, но има доста богати приятели – давали му милион, два, пет. Божков определи като смешно предположението руски граждани да са му помагали, докато бил в дубайския арест.

По отношение на колекцията си, Васил Божков заяви, че „талибанът Гешев и неговите слуги“ разрушават културно-историческото наследство от колекцията му. Той е завел иск срещу това и ще осъди България.

Васил Божков заяви, че не е имал контакт с хора от Комисията по хазарта.

Навремето мутрите какво правеха – има проблем, плащаш и ще решим проблема. Съвременните мутри какво казват – ще решим проблема и плащаш. Ако не плащаш не взимат бухалките, а бизнеса“, заяви Божков като не каза ясно дали е натискан за пари.

Бизнесменът Васил Божков лично се срещал с финансовия министър Владислав Горанов, те говорили по телефона и чрез смс-и. Божков недоумява какво иска да скрие финансист номер едно, като според него единственото правилно нещо, което трябва да направи е да си подаде оставката. Въпреки всички въпроси Божков не отговори за какво си е говорил с Горанов.