BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВРЕМЕТО В СЛИВЕН: Сняг във вторник, в сряда – заледявания и поледици!

Мощен антициклон запрати днес, 1 декември, студен въздух над Балканите, като от вторник нататък и в комбинация с по-ниско налягане над Средиземноморието ще се създадат условия за валежи, на места и от сняг.

Във вторник ще започнат превалявания, първоначално на места от дъжд, които в течение на деня ще преминават в сняг. Ще вали и в нощта срещу сряда и отчасти в сряда, като валежите ще започнат първо на запад и северозапад, а по-късно ще превалява и в Южна България.

Тънка снежна покривка ще се образува на места в Северна България, в Предбалкана, по Високите полета на Западна България, както и в планините.  В района на София се очаква във вторник да превали дъжд, а после да го обърне на сняг, като натрупа 2-3 см.

В сряда валежите бързо ще спират и до края на следващата седмица не се очертават нови валежи. Температурите постепенно ще се повишават и и главно на изток ще надхвърлят 10, 12 градуса.

Сутрешните минимални температури през следващата седмица на много места ще паднат и под нулата. По-сериозни валежи, засега от дъжд, се очертават около 10-12 декември.

В Сливен максималните температури във вторник няма да надхвърлят 4 градуса, а минималните ще са около -1 и 0. През деня ще вали дъжд, който в следобедните часове ще премине в мокър сняг, който ще спре до полунощ. В сряда сутрин се очакват заледявания и поледици по пътищата.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!