BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Връщат маските в магазините, моловете и събития на закрито

„Анализ на седмична основа показва увеличение на заразените и неспазване на дисциплината от голяма част от българските граждани. Това дава основание без да въвеждаме някакви нови тежки мерки да се обърнем към българските граждани да спазват действащите мерки“. Това обяви на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

В сила от 00:00 часа утре мероприятията на закрито ще бъдат организирани при капацитет на залата до 50% и задължително ще се носят маски. Това се отнася за нощни заведения, кина, театри и др.

В магазините трябва да се спазва физическата дистанция от метър и половина и да се носят маски задължително от всички – включително персоналът.

„Имаме реално увеличаване на броя на случаите, в болниците няма ръст, но е тревожно. С огромно съжаление го казвам – не можем да разчитаме на съвестта на хората. Затова към трите Д (дисциплина, дистанция, дезинфекция) добавяме и „К“ – контрол“, обяви държавния здравен инспектор Ангел Кунчев.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!