BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въведена е промяна във формата на декларацията за пътуващите през КПП в областните градове

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, от МВР направиха следното уточнение:

Променя се формата на декларацията за пътуващите. Новата бланка е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

От МВР напомнят, че в съответствие със заповед №143 на Министъра на здравеопазването, от 00,00 часа на 21 март 2020 г. бяха въведени нови противоепидемични мерки. Влизането и излизането на граждани в областните градове става през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

ОБРАЗЕЦ НА ПРОМЕНЕНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ САЙТА НА ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ /ВИЖ ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ/, КАКТО И ОТ САЙТА НА ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН.

Файлове

Променената форма на декларацията [14.9KB]

Microsoft Word Open XML Document

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!