BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Възкръсналият“ сливенец не се е хранил дълго време

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ се борят за живота на „възкръсналия“ пациент.

72-годишният сливенец, който бе обявен за починал, а след това „възкръсна“ в ръцете на траурните агенти, очевидно дълго време не се е хранил и е бил в състояние на кахексия, разказаха лекари от областната болница. „Кахексия, казано на прост език,  е омършавяване. Кръвните му изследвания бяха извън норма. Кръвната му захар бе под стойност единица. Състоянието му е много тежко“, допълниха докторите. Със случая вече се занимава разследващ полицай. Изясняват се всички обстоятелства по случая, включително и как се е стигнало до обявяването на човека, изпаднал в церебрална кома, за починал.

Пациентът постъпва в спешното отделение на областната болница на 13 октомври. Докаран е с линейка. Това се случва, след като траурна агенция „Бисер“ поема покойника. Транспортира го с ковчег на гробищния парк. Поставят го в ковчег. Агентите започват да го приготвят, за да го оставят в хладилна камера по желание на членовете на семейството му, които са в чужбина. „Той леко отваря уста, трепва окото му…“, разказват в „Бисер“. Признават, че още са в стрес. Веднага звънят на съдебен лекар, той ги насочва към спешна помощ. И така покойникът, който оживял, се оказва в спешното отделение на областната болница. „Докарват го при нас около 21,30 часа. С церебрална кома, в тежко състояние“, каза изп.директор на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров. Случаят е странен и абсурден,  доколкото е била регистрирана смъртта на човека, коментира той.  „Всички показатели са извън норма“, допълни д-р Юлия Бянкова, завеждаща реанимацията.  Прегледан е на скенер, направени са му множество изследвания. Оценката за здравословното му състояние е, е било силно увредено преди да стигне до областната болница. Постъпил е в хипотермия.  Денонощие след хоспитализирането пациентът остава критичен. Под грижите на лекарите телесната му температура се е вдигнала над 35 градуса.

Какво се е случило? Съсед на самотноживеещият мъж, който се грижел за него, се притеснил, че не му отваря. Извикал помощ. На адреса пристигнали линейка, полиция и пожарна. Служителите на реда били принудени да разбият вратата. Открили човека паднал на пода в банята.

Негов близък потърсил траурната агенция, като представил акт за смърт. От агенцията, а и медици, обясняват, за актът се издава възоснова на лекарско заключение.  Как се е стигнало до това, ще установява започналата проверка.

Според съседи на възрастния мъж, в деня, в който бил обявен за покойник, трябвало да постъпи в болница. По какви причини, също се изяснява.  В областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ продължават да се борят за живота му.

Росица Николова, „Труд“

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!