BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В КАТАСТРОФИРАЛИЯ БУС НА СЛИВЕНСКА ФИРМА Е ИМАЛО ПАСАЖЕРИ ОТ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И КАРНОБАТ

Две жени в тежко състояние, пострадали при катастрофата край Лесово, ще бъдат приети в „Пирогов“. Тече организация за вдигане на авиация за транспортирането на пострадалите. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който отиде в Ямболската болница, за да съдейства на тамошните медици след катастрофата.

Sliveninfo научи, че в буса са пътували хора от Сливен, Ямбол и Карнобат. Все още не е ясно откъде са жертвите, едната от които е шофьорът. Ясно е че фирмата, извършваща превоза, е сливенска. Тя обаче не е от известните транспортни фирми.

До час на летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол“.
Тежкият пътен инцидент стана днес малко преди 6 ч. сутринта.

16 души са докарани в болницата в Ямбол. Приети са 11 души – 9 жени, двама мъже. Трима от тях са настанени в хирургия, петима в ортопедия.

След подаването на сигнала за инцидента към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ. Веднага са изпратени 2 екипа от ФСМП Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват 1 екип от ФСМП Болярово и 1 от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград.

А Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.

Украинският шофьор на тира, в който днес се вряза пътнически бус, е заспал, докато шофира. Това съобщиха от прокурата в Ямбол, цитирани от БТВ.

Рязкото спиране на тираджията явно е причината бусът да се вреже в тежкотоварния автомобил. Днес журналисти в София главен комисар Николай Крушарски обясни, че шофьорът на микробуса не е успял да овладее автомобила си.

Тежкият пътен инцидент стана днес малко преди 6 ч. сутринта.

16 души са докарани в болницата в Ямбол. Приети са 11 души – 9 жени, двама мъже. Трима от тях са настанени в хирургия, петима в ортопедия. Трима пък са починали на място, сред тях е и водачът на буса.

Бе създадена организация за транспортирането на две жени от Ямбол в столичната болница „Пирогов“. Пострадалите са в тежко състояние.
 

Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!