BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Сливен искат светофар за оживен булевар, взимащ жертви

Опасният участък се намира на бул. „Стефан Стамболов” в града. 8 са инцидентите от началото на годината в него. Последният с жертва – жена на 83 години. От сряда сутринта там е поставена камера за скорост, която отчете 11 нарушения за около час и половина, предаде Новини.бг.

„Майка ми е пресичала на пешеходната пътека, шофьорът е идвал отгоре и я помел. Кръстовището е много оживено и би трябвало да има светофарна уредба или кръстовището да бъде обезопасено по друг начин”, разказа в ефира на Нова телевизия Юлия Георгиева, дъщеря на починалата 83-годишна жена.

В деня на трагичния инцидент още двама са загинали при катастрофи в града.

„За първи път получаваме искане за изграждане на светофар в този участък. Имаме генерален план за движението в Сливен, който не предвижда светофарна уредба тук. Ще разгледаме предложението в комисия и ще излезем със становище дали е необходимо изграждането на такава”, каза заместник-кметът на града Румен Иванов.

Той допълни, че предстои ремонт на булеварда и може да се направи още един „легнал полицай” за намаляване на скоростта.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!