BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Топофикация Сливен няма RDF гориво с неясен произход и биоотпадъци

На територията на ТЕЦ Сливен няма RDF гориво с неясен произход и биоотпадъци. Това е констатирала проверка на РИОСВ Стара Загора по повод сигнал на сдружение „За Земята“ за съхраняване на отпадъци с неизвестен произход и наличие на неприятна миризма. Информацията е поместена на сайта на инспекцията, предаде БНР.

 

При проверката от екоинспекцията е установено съхраняване на биомаса и RDF в нарушение, за което е издадено предписание за почистване на терена, но не е установена миризма. Екологът на централата Божана Караманова описа конкретния случай.

 

„Пред входа на площадката имаше разкъсани няколко бали от доставения RDF и това нещо вече е отстранено“.

 

За констатираното нарушение предстои образуване на административно-наказателна преписка и последващ контрол. Изпълнителният директор на ТЕЦ-а Павлин Костов заяви, че това не е нарушение, а част от технологичния процес.

 

„Това, че се е получило местно локално замърсяване на наша разрешена площадка не е проблем“.

 

Меглена Антонова от „Грийнпийс“ коментира, че с подаването на сигнала са искали да разберат дали институциите контролират топлоцентралата.

 

„Това е частично и ще продължим да следим ситуацията и да настояваме за повече действия от тяхна страна“.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!