BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горанов: Не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Ако е получил консултация от мен да не плаща данъци, да го докаже

Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с появилите се днес изказвания по негов адрес от страна на бизнесмена Васил Божков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки успешен бизнесмен в България. Но всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите,“ подчерта Горанов.

„Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции за г-н Божков, освен за едно. През всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, той е плащал по-ниски такси. Вместо да се сипят подобни твърдения, аз препоръчвам всеки български бизнесмен, който да плаща всичките си дължими суми“, заяви министърът.

„Аз не нося вина затова, че негови служители заедно с членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно Закона за хазарта. Ако той е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност“, заяви още министърът.

На въпрос какъв сигнал подготвя Божков срещу него, Владислав Горанов заяви, че няма никакви притеснения.

„Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България. На мнение съм, че и в момента, ако г-н Божков иска, може да плати дължимите суми. След като заплати тази сума, той ще има моралното право да претендира за продължаването на своя бизнес“, каза Горанов.

И в момента г-н Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с появилите се днес изказвания по негов адрес от страна на бизнесмена Васил Божков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По думите му става въпрос за поредния богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези.

„Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти“, посочи още министърът.

 

„Епицентър“

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!