BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дванайсет са кандидатите за кмет на Сливен, 351 – за общински съветници

Дванайсет  са кандидатите за кмет на Сливен, 351 са кандидатите за общински съветници, съобщи пред Радио „Фокус“ председателят на комисията Росица Тодорова. Двама кандидати за съветници ще бъдат заличени от списъците. Единият ще бъде премахнат по молба на партията, която го издига, а другият – Христо Батинков е представил недействителни подписи в негова подкрепа. При него са установени само 800 действителни подписи, а по закон се изисква да има 1000 действителни подписа, за да бъде действителна регистрацията му.
Предстои проверка на подадената в РИК информация в служба ГРАО и може да има още заличени регистрации, допълни тя.
Избори за кмет на кметство ще има в 28 населени места в Общината, в 17 ще бъдат назначени кметски наместници на по-късен етап, допълни тя. класическа ще е битката в Кермен , където кандидатите са само двама- на ГЕРБ и БСП Най-голям интерес към кметското място има в селата Крушаре, Бяла, Тополчане, където има по 5-ма кандидати, в доста от селата пък има само по двама желаещи да седнат в кметския стол. До момента не са подавани жалби и сигнали за нарушения в ОИК. Най-младият кандидат за общински съветник е от листата на АБВ, а най- възрастният от БСП.
На тези избори  има един кандидат за общински съветник, който участва в листите на три различни партии.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!