BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дете на 10 години в Сливен е с коронавирус

Дете на 10 години в Сливен е заразено с Ковид-19, 3 са новите случаи тук, 6 са излекуваните за последните 24 часа, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

31 общо са новозаразените в страната, общо са 2100 вече. Увеличението е с 1,5% в сравнение с предишния ден.

От новите 31 заразени 20 са приети в болница, активните области са 9, активните случаи – 1481, каза той на редовния брифинг на щаба тази сутрин. Направените изследвания за денонощието са 1611.

Медицински персонал – има 3 нови случая – лекар в Пазарджик, медицинска сестра и санитар в многопрофилната болница на ВМА в Плевен. Заразените досега са 228, запазва се процентът им от общия брой – 11%.

Починали – още 3-ма за деня, стават 99 или 4,7% от общо заразените. В Монтана е починал мъж на 79 години от дома за стари хора в Кула, жена на 75 години е починала в „Света Анна“ с Covid-пневмония и мъж на 87 години с множество придружаващи сърдечни заболявания и с карцином на ректум – в „Пирогов“.

На болнично лечение се намират 365 пациента, от които 51 са в интензивни клиники.

Щабът продължава да работи и след края на извънредното положение, каза ген. Мутафчийски. Той посочи, на сутрешното заседание с премиера Бойко Борисов са били уточнени по-нататъшните приоритети.

„Бяха дадени конкретни задачи от страна на премиера за изясняване на по-нататъшните мерки и правила за живот в условията на Covid-епидемия, както и такива важни въпроси за детски градини, ясли, по-нататъшно разхлабване на мерки“, каза Мутафчийски.

По отношение на правилата за туризъм сме пряко натоварени от премиера да извършваме мониторинг на цялата информация, която идва от всички страни от ЕС, както и в световен мащаб, и да предлагаме най-удачните варианти за взимане на решения от страна на правителството, добави началникът на Щаба.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!