BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от Твърдица са с хранително натравяне, яли закуски от училищния бюфет

След проведени диагностично-консултативни действия, децата са оставени на домашно лечение

12 деца от Твърдица са получили хранително натравяне, след като са яли закуски от бюфета в училище. За случая съобщават от Министерството на здравеопазването.

След консумация на закуски на 15 ноември, закупени от училищния бюфет, със стомашно-чревни оплаквания са 12 деца. След проведени диагностично-консултативни и лечебни действия, децата са оставени на домашно лечение. На място е извършено епидемиологично проучване от екип на РЗИ-Сливен и ОДБХ-Сливен. Взети са проби от храна, посуда, ръце и външна среда за анализ, информира Флагман.БГ.

Епидемиологичното проучване е завършило, посочиха от РЗИ Сливен.

Д-р Даниела Калева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ поясни пред Дарик, че заболяването е било бързо и преходно, и не се е наложило нито едно от децата да бъде хоспитализирано.

„Не е установен източник на инфекция, защото закуските, които са консумирали заболелите деца, са консумирани и от техните съученици, които нямат оплаквания”, обяви д-р Даниела Калева. Тя добави, че стомашно-чревните оплаквания не са свързани точно с тези закуски.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!