BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Диригентът Мартин Пантелеев: Ако евреите бяха реваншисти, трябваше отдавна да заличат Германия от картата на света

По време на холокоста нацистите избиват брутално над шест милиона невинни евреи. Дядо ми е бил над две години в трудов лагер, където е бил подложен на ужасни унижения, само защото е бил евреин. Двамата с баба ми са били натоварени във влак с цел депортация към Аушвиц. Слава Богу в последния момент са били спасени, иначе сега нямаше да съм тук. Тази тема ми е болна и не искам да пиша по нея, но искам да стане ясно, че аз и семейството ми знаем какво е дискриминация. Ако следваме логиката на събитията в момента, която уж би трябвало да пресъздава протест и почитане на памет на един престъпник (Джордж Флойд е многократно обвиняем) или заради афро- американското робство, включваща грабежи, рушене, заличаването на исторически факти, Израел и еврейската общност трябваше отдавна да заличи Германия от картата на света. Поколения жертви, засегнати от нацизма трябваше да изгорят книгите на Гьоте, Шилер, Кафка, Шопенахауер, Кант, музиката на Бах, Бетовен, Брамс и произведенията на десетки други художници, архитекти. Но благодарение на разум и интелект се случва точно обратното – Германия е сред най- популярните туристически цели за гражданите на Израел. Освен това младите все повече изучават немски език. Изключение прави музиката на Вагнер, която не се изпълнява там. Тя обаче е пряко свързана с Хитлер, освен това Вагнер е имал антисемитски виждания. Въпреки всичко това, на никой не му е хрумнало да пренаписва неговите опери. Напротив – един от най- достойните интерпретатори на музиката му е Даниел Баренбойм, (гражданин на Израел, Палестина, Аржентина и Испания.)

Всеки живот е безценен дар и тези, които го отнемат, трябва да бъдат наказвани според закона. Всяко робство е трагедия за човечеството и жертвите му няма как и не бива да се забравят или сравянват. Но всички тези грешки трябва да ни служат за да станем по- добри и да не ги повтаряме. Да мислим заедно напред! За нашите деца! За съжаление вместо това, някои хора не само не взимат поука, а вярват, че унищожението и отмъщението са водещите фактори в живота. Това е много тъжно и неправилно!

Мартин Пантелеев

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!