BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Единствено обезщетения за безработица ще получат изгубилите работа заради коронавируса

До 1500 лв. потребителски кредит без лихва ще могат да изтеглят от банките хората в неплатен отпуск. Парите ще бъдат гарантирани от държавата пред търговските банки, като това ще ѝ струва 200 млн. лв.

Това са част от мерките, подготвени от правителството за компенсиране на щетите върху икономиката от кризата с коронавируса. Те бяха съобщени от премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и социалния министър Деница Сачева на извънреден брифинг в Министерския съвет.

За да получат кредитите, хората трябва да са запазили работните си места и да са пуснати в неплатен отпуск. Изгубилите работата си ще трябва да разчитат на обезщетенията за безработица.

Българската банка за развитие (ББР) получава 500 млн. лв. за банкови гаранции на бизнес кредити, с помощта на които фимите могат да изтеглят заеми за 2.5 млрд. лв.

 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!