BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕДИН АВСТРИЕЦ ОТ СЛИВЕН ПОБЕДИ В ПРЕСТИЖЕН ТУРНИР ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Австриецът Дейвид Фишер /Виена/, който живее и тренира в Сливен, спечели четвъртото издание на мемориал “Милен Добрев”. Турнирът по вдигане на тежести се проведе в Пловдив и е в памет на последния български олимпийски шампион в този спорт.

По системата на Синклер той събра 433 точки при двубой от 405 кг. Втори се класира световният шампион за кадети Христо Христов от „Титан“- Варна с актив по Синклер 431 точки и резултат от 406 кг.
Трети при мъжете се нареди Юндер Бейтула от Добрич с 407 точки и двубой от 340 кг.

Дейвид Фишер е възпитаник на треньора по вдигане на тежести Станимир Колев. Той е представител на сливенския клуб „Стоте войводи“. Дейвид кандидатства за българско гражданство и документите му вече са в президентството.

На турнира в Пловдив се прояви отлично и сестрата на Дейвид Фишер – Сара Фишер. В момента състезателката по вдигане на тежести тренира при Станимир Колев в сливенския клуб „Стоте войводи“. Тя зае втори място в своята категория.


Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!