BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екологичните политики в центъра на възстановяването на Европа от кризата с COVID-19

24 юни 2020 13:52, Станимир Петков (Клуб на инвалидите – Сливен)

Европейски съюз

На неформална видеоконференция вчера европейските министри на околната среда дискутираха приноса на политиките по околна среда и климат за възстановяването от кризата с COVID-19. В изказването си българският заместник-министър Атанаска Николова подчерта, че зеленият преход е един от основните стълбове за възстановяване от пандемията с активното участие и съвместни усилия на всички държави членки за намирането на иновативни механизми и екологични решения за постигането на климатично неутрална, ресурсно ефективна и кръгова европейска икономика.

Акцент беше поставен върху важността на това да се сведе до минимум зависимостта на ЕС от доставките от трети страни, които често не спазват същите строги екологични изисквания и не споделят напълно амбициозната политика на общността по отношение на климата. Посочено беше, че именно сега е моментът да се потърсят пътища за създаване на местни производства, което ще спомогне за създаването на нови работни места и ще гарантира спазването на най-високите екологични стандарти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!