BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забраниха за една година сечта около някои реки, язовирите и езерата

Министърът на земеделието и горите Десислава Танева е издала заповед, с която нарежда да не се предвиждат и да се преустанови провеждането на сечи в определени зони на държавните горски територии до 30 септември 2021 г., съобщава „Десант“.

Става въпрос за забрана на сечи в 15-метровата зона от двете страни на постоянните водни течения и в 100-метровата буферна ивица на реките Марица, Тунджа, Места, Струма, Арда, Лом, Цибрица, Огоста, Скът, Искър, Янтра, Вит, Съзлийка, Стряма, Осъм, Русенски Лом, Камчия, Велека и Резовска. А също така и в ивица от 200 м около язовири и езера (и изкуствени, и естествени водоеми). 

Забранена за една година ще е и сечта в радиус от 20 м до извори, кладенци, каптажи, водопои и пр.

Припомняме, че мнозина посочват като причина за празните язовири в страната не само източването им от вецовете и продължителната суша, но и поголовната сеч в горите и около водоемите. 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!