BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зайкова: България – единствената страна в цял свят, която в пандемия не помогна на хората

.
Мика Зайкова
България е единствената страна в света, единствената в света, а не в Европа, която при извънредно положение не се погрижи директно за бизнеса и за населението. Единствената! Повечето страни в Европа намалиха ДДС и диференцираните ставки.

ЕК е дала ограничения, че ДДС-то не може да е под 15%. Но в особено случаи може ставките да са нулеви при някои стоки. Трябва да има баланс между преките и косвените данъци. Това коментира в ефира на 7/8 тв Мика Зайкова.

Тя посочи, че нито едно от директните плащания до момента към хората не е достатъчно. „Безобразие е това, че например не вдигнаха дневната ставка за безработица. Как може 9 лева на ден. Това е ставка от времето на Сокола, когато минималната заплата беше 280 лева, а сега е 610 и минималната ставка трябва да е поне 17 лева и някакви стотинки“, посочи Зайкова.

frognews.bg

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!