BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Гешев предлага вечерен час и контрол на движението в големите градове

По думите му в цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми и офиси, за които има данни, че е извършено престъпление

Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев предлага вечерен час и контрол на движението в големите градове. Той даде ексклузивно интервю за NOVA.
„Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски лидери и специалисти по темата. Какво, ако не военно положение, е това, което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско. В състояние сме на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме“, заяви Гешев, цитиран от Канал 3..
Той обясни, че прокуратурата не може да дава препоръки на Националния оперативен щаб за коронавируса. „Работата ни е свързана с надзора за законност. Контролираме доколко различните държавни институции осъществяват това, което са длъжни да правят. Друга наша задача е противодействието на престъпността във всичките ѝ форми“, поясни Гешев.
По думите му в цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми и офиси, за които има данни, че е извършено престъпление.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!