BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво липсва в интервюто на Бенатова с ген. Мутафчийски? (ВИДЕО)

Какво липсва в интервюто на Бенатова с ген. Мутафчийски? (ВИДЕО)

Разговорът е сниман с няколко камери и е рязан непрофесионално, има дори драстично разминаване между звук и картина

Избухване на началника на щаба ген. Венцислав Мутафчийски в края на интервю с Миролюба Бенатова обиколи социалните мрежи. Краткият откъс и самото интервю постигат целта да покажат, че Мутафчийски също може да бъде изнервен.

Нещо в картината обаче очевидно липсва – и това, че Мутафчийски не е имал почивен ден от няколко месеца, не може да е единственото парче от пъзела. От излъченото по TV1 България излиза, че генералът „пали“ от нищо. Той в един момент просто сякаш не издържа на твърденията, че България не се справя със ситуацията и предупреждава, че очакванията му са, че в страната ще има много жертви.

Самото интервю обаче е рязано и това личи от пръв поглед.

Няма яснота колко е продължил разговорът, сниман с няколко камери и дори монтиран и излъчен с видимо разминаване между звук и картина (при монтажа не са съумели да синхронизират съвсем звука от отделните камери и устните на говорещия). По време на интервюто се появяват и т. нар. „покрития“ – използвани в монтажа да прикриват къде се реже. Може да се предположи и, че част от въпросите на Миролюба Бенатова са записани допълнително.

От интервюто бяха излъчени около 20 минути. Разпространява се още по избран откъс, в който присъства само избухването на Мутафчийски, за да може максимално да бъде представен като някакъв нервен човек, избухващ от нищо.

Всъщност интервюто в този му вид е доста парадоксално: Мутафчийски е можел да настоява за интервю на живо – така няма опция да бъде изрязван и цензуриран, както всъщност постъпват повечето политици, какъвто той обаче не е. Може и да е очаквал 2-3 конкретни въпроса за репортаж, които обаче са се оказали едночасово интервю.

Много журналисти пък биха приели подобен злощастен финал на разговора като личен провал – въпросите им са били неадекватни до степен да вбесят събеседника. Гост да си тръгне в ефир е риск, от който никой не може да избяга, но излъчването на подобна сцена на запис е обмислено решение.

„Не правите услуга на Миролюба Бенатова като разпространявате откъса от злополучния финал на нейното интервю с ген. Мутафчийски. Не знаем какво се е случило преди това. С какво Миролюба е ядосала и възмутила този мъж с железни нерви. Може да му е говорила пълни глупости или да го е обвинила в нещо невярно, според него. Миролюба в този откъс не му повтаря, примерно, един и същи важен въпрос многократно, за да получи отговор, както правят добрите журналисти, не го иронизира, не го слага “на място”, тя го умолява – нека да не завършваме така интервюто. А как да го завършат? С целувки по устата ли?“, коментира в социалните мрежи журналистката Соня Колтуклиева.

С тезата, че интервюто е видимо монтирано се съглавява и бившата пиарка на Корнелия Нинова Бояна Бозаджиева.

„Точно това си помислих. Не защото ми е симпатичен (не ми е), нито пък имам против Бенатова. Просто липсва нещо…“, коментира тя.

https://tribune.bg/bg/obshtestvo/kakvo-lipsva-v-interviuto-na-benatova-s-gen-mutafchiyski-video/

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!