BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Радев: В Община Сливен има доста служители, които получават по-висока заплата и от моята

Кметът на Сливен ще получава по – висока заплата. Общинските съветници – също, тъй като те получават процент от възнаграждението на кмета. До следващата сесия на Общинския съвет през декември трябва да бъдат готови предложенията за увеличение на заплатите на кмета на общината  на общинските съветници . Това съобщи кметът  Стефан Радев, предаде радио „Фокус“.

През миналия мандат възнагражденията на общинските съветници бяха 640 лв. В края на 2015 г. те одобриха 1 661 лв. основна заплата на кмета на Сливен.

„През миналия мандат решихме да не променяме заплатата на кмета и да оставим значително намалени заплатите на общинските съветници с оглед тежката ситуация, в която се намираше общината“, каза още Радев. По думите му, това е бил начинът той и съветниците да покажат солидарност на всички с мерките, които трябва да се вземат, за да излезе общината от тежката финансова ситуация.

„В интерес на истината това създава редица проблеми по веригата, вече в Общината има доста служители, които получават заплата по-висока от тази на кмета, което не е правилно от никаква гледна точка, нито от управленска, нито от гледна точка на структурата така,че ще има промени в тази посока“, допълни Радев .

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!