BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Стефан Радев направи своя отчет за свършеното през последните 4 години

На днешния брифинг на общинското ръководство, кметът Стефан Радев отчете извършените през последните четири години дейности в различните сфери на общината.

Като един от най-мащабните и важни за жителите на града проекти, той отличи дългоочакваното кръстовище на „Розова градина“, което е било предмет на дискусии години наред. Кметът не пропусна и пробива на ул. „Г. С. Раковски“, благодарение, на който се е усетило значително облекчение за градския трафик. „Сред редицата проекти, които се радвам, че осъществихме още, са тези по Инвестиционната програма на общината, финансирани с европейски средства, проектът за интегриран градски транспорт, парковете по поречието на река Асеновска и в кв. „Република“, обновяването на жилищните блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и проектите, свързани с образователната инфраструктура“, подчерта кметът Радев. Той заяви, че са важни и тези инвестиционни намерения, които Общината подготвя през следващия програмен период, така че да има приемственост и надграждане.

Кметът изтъкна, че паралелно с дейностите по проектите, ръководството е трябвало да се справя и с тежкото финансово състояние на общината и огромните натрупани задължения. „След извършена справка, към днешна дата Общината разполага с повече от 7 млн. лв., които не включват целевите средства за инвестиции и нямаме просрочени задължения“, каза още Стефан Радев. Той изрази надежда, че дългът на Общината към финансовото министерство, който възлиза на 5 млн. лв. ще бъде опростен.

В края на брифинга кметът благодари на представителите на медиите за съвместната работа през периода. „Опитвали сме се да бъдем максимално открити за вас и обществеността. Със сигурност имаме още върху какво да работим като институция, но ви благодаря за коректното партньорство и критиката, която за нас е била градивна. Убеден съм, че това е правилният модел на сътрудничество. Ангажираността, идеите, критиките и предложенията, са истинската движеща сила. Убеден съм, че това е правилният модел на сътрудничество. Най-важното е община Сливен да продължи успешното си развитие по пътя напред и нагоре, дори и да не съм част от нейното управление“, заяви в заключение Стефан Радев.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!