BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кольо Милев: Маргинализацията на ромите стигна дотам, че само един слух е в състояние да подпали цял квартал от 20 000 души!

Насаждането на ирационални страхове у ромите е вредно и престъпно и за съжаление може да има лоши последици. Днес манипулацията е с ромите от Сливен, Айтос, Асеновград, Велико Търново, Перник, Пазарджик, София, утре напрежението може да ескалира в други градове. Държавата трябва бързо да пресече тази манипулация и да открие източника й, да разкрие мотивите и кой има интерес да разбунва тази част от обществото като пуска слухове, че ще се отнемат деца.
За съжаление вече години няма държава политика за ромите. Парите за ромска интеграция изтичаха във фондации, от което те не станаха по – грамотни, нито по – малко бедни и изолирани. Маргинализацията им стигна дотам, че само един слух е в състояние да подпали цял квартал от 20 000 души.
Повече ме притесняват последиците. Защото заигравката с децата е грозна и ще доведе до още по – голям отлив от училище. А нали всички мерки са насочени към това тези деца да не спрат да посещават училище.
Доверието в институциите е на критични нива и социалните работници в махалите ще бъдат с вързани ръце. Как си предстявате след този случай някой социален работник да се опита да си свърши работата или провери случай за дете, чиито права са нарушени?

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!