BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КОПИ-ПЕЙСТ: Местните избори в Сливен

Две скандални ситуации белязаха откриването на предизборната кампания на кандидата на БСП Кольо Милев.

Бившият кмет представи и листата на Столетницата, но в Драматичния театър имаше по-малко хора, отколкото предната вечер, когато ГЕРБ и Стефан Радев представиха програмата си. Сливналии са очаквали генералът да отложи събитието след като часове по-рано жена загина при нелеп инцидент, но той предпочете да използва трагедията за нападки към администрацията, от която бе част и за която отново се кандидатира.

Въпреки това наблюдатели останаха втрещени от други неща, свързани със събитието на БСП.

На първо място – това беше използването на деца в предизборно мероприятие – практика, която отдавна е определена като неетична и се отхвърля от повечето политически партии. Преди точно четири години ЦИК, СЕМ и Държавната агенция за закрила на детето излязоха със специална декларация по темата. В нея се казва:

В навечерието на предизборната кампания за избор на органи на местното самоуправление, апелирамe към всички вас да съхраним децата като не ги въвличаме в политическа агитация. Нека покажем, че интересите на децата и правата им са над всичко и им дадем възможност да живеят и се развиват в спокойна и толерантна среда. Ненакърняването на правата на децата е гарантирано както в редица международни актове, така и в националното ни законодателство. В чл. 11, ал. 1 от Закона за закрила на детето е регламентирано, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие. Ал. 4 на същия член постановява, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.

До момента от щаба на БСП не са коментирали защо включиха деца в предизборното си мероприятие. Преди седмица от лагера на Кольо Милев отказаха да подпишат и споразумението за честна и почтена кампания, около което се обединиха ГЕРБ, “Заедно за промяна”, БАСТА и Момчил Пантелеев.

Другият скандален момент от събитието на БСП бе преповтарянето на основните приоритети от програмата на Стефан Радев и ГЕРБ Сливен, представена ден по-рано, отново на същото място. Според запознати, до момента от екипа на Кольо Милев не са успели да формулират програма за управление и затова са решили просто да преповторят говоренето на ГЕРБ. Това е била и причината в залата на Драматичния театър да раздават броя на малотиражката “ДУМА” отпреди два дни.

Ето само част от приоритетите в програмата на ГЕРБ, които Кольо Милев си присвоил:

– Изграждането на икономическа зона между Сливен и Ямбол, свързана с разширение на пътя между двата областни града

– Развитие на туризма и историческите обекти

– Развиване на социалната грижа в общината

– Реконструкция на бившия “Военен стадион”, Колодрума и спортен комплекс “Асеновец” Любопитно е как точно Милев ще реконструира “Асеновец”, след като ремонтът на залата е почти на финалната права и е подготвен и реализиран по времето на Стефан Радев…

– Заявка, че програмата за управление е написана в съавторство с гражданите. Това бе основен акцент в говоренето на Радев ден по-рано.

Извън изкопираните от програмата на ГЕРБ и Стефан Радев приоритети, Кольо Милев не можа да формулира ясни политически тези и идеи, а запълваше речта си с абстрактни фрази като “Повече няма да допуснем да живеем в лъжа” или “Време е Сливен да направи решителни стъпки за развитието си, да използва по – добре своя потенциал и да заеме мястото си сред водещите общини в България.” Интересно защо времето не беше дошло по време на мандата на Кольо Милев…

https://sedmica.sliven.net/index.php?id=301522

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!