BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия бясна на Мая, ще иска смяна на претедента за столичен градоначалник

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обмисля спешно свикване на предизборния щаб най-късно в почивния понеделник заради раздора, настъпил в последните 24 часа между партията и кандидата за кмет Мая Манолова, подкрепен от Столетницата за София, пише Lupa.bg.

В ранния следобед в събота телефоните на Нинова и нейните заместници са прегрели от обаждания на членове на пленума с искане БСП в София да се събере на нова конференция или направо пленумът да реши да промени решението на Градския червен съвет с една точка – смяна на претедента за столичен градоначалник.

Повод за екстремното напрежение в червената централа стана задочният раздор между Манолова и зам.-шефа на левицата Драгомир Стойнев. В петък в телевизионен ефир той обяви, че без гласовете на БСП тя не може да пребори Йорданка Фандъкова от ГЕРБ за кмет, а бившата омбудсманка му отвърна вчера, че не е кандидат на нито една партия и призова „своите“, ако смятат да водят битка с управляващите, да си издигнат свой претендент за вота, а не да ползват нейното име.

Коментарите и на симпатизанти на Столетницата не са в полза на Манолова, освен острите критики след нейното изказване, изразени от членове на Националния съвет. Според твърдото ляво крило на партията, Манолова няма да се съобрази с нито една точка от предизборната платформа на червените нито по време на кампанията си, нито в случай, че стане кмет. Основната договорка между нея и „Позитано“ 20 бе именно тя да прокара много от ключовите БСП-предложения за столицата в своите публични изяви и в конкретните си намерения за София, изброени точка по точка.

Крайният срок за регистрация на кандидатите за кметове и листите за общински съветници изтича в ЦИК на 24 септември (вторник).

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!