BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Крадец на златни бижута за 60 бона отърва затвора заради COVID 19

Крадец на златни бижута отърва затвора заради COVID 19

Задържан за 24 часа по закона за МВР за кражба на стойност 60 000 лв жител на Сливен е освободен поради невъзможност да бъдат проведени допълнителни следствени действия, съобщи Агенция Монитор.

Белезниците щракнали около китките на криминално проявения 32-годишен Красимир Юлиянов на 14 юни, след като два дни по-рано в РУ „Полиция“ е постъпил сигнал за дръзка кражба от апартамент в жк „Даме Груев.

Според заявителката от жилището й липсвали златни бижута, монети, 4 000 евро и лаптоп, проникването е станало във времето от 23 май до към 12 юни.

В хода на досъдебното производство е установено, че извършителят е проникнал в апартамента докато собственичката била в чужбина. Металната входна врата е била отворена със специално изработен шперц, крадецът отнесъл със себе си 4 000 евро, златни монети и бижута, а на излизане „забърсал“ от антрето лаптоп в оригинална  опаковка. Крадецът се е измъкнал необезпокояван от многоетажния блок.

На този етап по образуваното досъдебно производство няма привлечен обвиняем. Няма доказателства за стойността на откраднатите предмети освен твърденията на собственичката. Тя е поставена под 14 – дневна карантина заради COVID-19 след завръщането й от Англия и това възпрепятства извършването на допълнителни следствени действия, коментираха от районната прокуратура. Според досието на Юлиянов той е имал едно осъждане в миналото, но е реабилитиран по давност и поради тази причина нямало как да се удължи престоя му зад решетките.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!