BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Митрополит Гавриил: Да отменяме служби ще бъде по-страшен вирус за хората

Сега в храма идват само тези, които не могат без църквата, каза той

Да отменяме служби ще бъде по-страшен вирус за хората, които живеят с църквата, отколкото е коронавирусът„, каза митрополитът и отново заяви, че няма удостоверени в историята случаи на пренасяне на зараза чрез църковна утвар.
По думите на митрополит Гавриил свещениците не задължават никого да ходи на църковните служби и да приема причастие, което е едно от светите тайнства.
„Православната църква е на 2000 години и колко случаи на епидемии е преживяла. С литии и молебен те са били прекратявани. Това е доказано. Ние не можем да се откажем от това, което Господ ни дава като средство за изцеление и за помощ„, каза още Ловчанският митрополит.
Митрополит Гавриил изтъкна благотворното влияние на камбанния звън и съобщи, че от Деня на Благовещение, 25-и март, в Ловчанската епархия се въвежда ежедневно тържествено биене на камбаните на храмовете в 12:00 часа, което ще продължава по 2 минути.
Не е насрочена среща на Светия синод с Националния оперативен щаб, посочи Ловчанският митрополит. Той категорично заяви, че не е съгласен да се затварят църквите, но изрази увереност, че ще се постараят във всички храмове да бъде въведен ред, според изискванията на оперативния щаб.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!