BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мутафчийски прекрачи границата на богохулството

Никой не реагира на едно негово фрапиращо, шокиращо, възмутително изявление

Г-н Мутафчийски каза на един от последните си брифинги: „Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великденските празници като празници. Не е време за празници. Не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите”.

Не съм сигурен дали той съзнава какво говори. Както е казано и в Евангелския разказ: „Прости им, Господи, те не знаят какво правят”. Надявам се да е така. Прекрачи границата на публичното богохулство. Това, което казва, не е в негова полза, за съжаление. Не е в полза на тези, които го направиха шеф на щаба, на тези, които застават зад думите му. Досега не чухме реакция от президента, министър-председателя, Патриарха.

Г-н Мутафчийски каза да не възприемаме Великден за празник. Възкресение Христово е Празникът на празниците на всички християни, който тази година е на 19 април.

Не може да целуваш икона преди няколко дни, а след това да отричаш и атакуваш най-големия християнски празник Възкресение Христово. Това е удар по БПЦ.

Ако смяташ, че в църквата може да се заразиш, това означава, че не вярваш в Светия дух.

Г-н Мутафчийски прави голяма грешка. Ако зад думите му стои правителството, това ще се обърне срещу тях. Защото те тръгват срещу Бога.

Обръщам се със синовна почит към Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и членовете на Синода и ги питам не като политик, не като лидер на партия, не като завършил богословие, а като обикновен енориаш – да възприемаме ли Възкресение Христово като празник, или не, както призовава г-н Мутафчийски. Техен дълг е да защитят вярата.

Волен Сидеров

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!