BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неграмотни сливналии си вадят шофьорски книжки в Кипър и Гърция

Пет случая на шофьори, които са управлявали леките си автомобили със свидетелства издадени в Гърция и Кипър без притежателите им да познават азбуката и неможещи да четат и пишат са установили през миналата 2020 година пътни полицаи от Сливен, пише „Монитор“.

В един – единствен случай  свидетелството е било върнато на шофьора, който успял да положи успешно проверочен изпит.

Преди ден състав на административния съд в Града на стоте войводи е потвърдил  отнемане на СУМПС  от водач на „Мерцедес“ спрян за проверка в ромския квартал „Надежда“ при което станало ясно, че шофьорът кара без светлини и обезопасителен колан.

Мъжът декларирал, че не може да прочете текста на връчения му акт, в случая той е карал с редовно издадена му гръцка книжка макар да не познавал основни правила за движение и дори не знаел за знаците В1 и В2, които забраняват навлизането на МПС в определен участък от пътя.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!