BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Негри пребиха наш таксиджия в Англия

BLACK LIVES MATTER: Негри пребиха наш таксиджия в Англия

Мъж на име Роки поръчва такси от ABC Taxis в Норич. На адреса е изпратен българинът, а там го чакат двама мъже – единият е бял, а другият е чернокож. „Курсът беше кратък. Още щом се качиха в колата и чуха акцента ми започнаха да ме тормозят. Казах им да престанат или ще прекратя курса, но те продължиха да ме обиждат. За това спрях колата и натиснах паник бутона. Казах им да слязат и след това аз слязох от колата. Те излязоха след мен и единият ме удари по главата с бутилка. Аз паднах на земята и започнаха да ме ритат“, разкава Андреев пред „Мейл Онлайн“.

Българинът ги моли да спрат да го удрят по главата. Единият от мъжете се опитва да открадне часовника му. След няколко минути Андреев губи съзнание. Свестява се, но двамата мъже вече ги няма. Когато се качва в колата вижда, че цялото му лице е в кръв. „Знаех, че не съм далеч от болницата, затова се закарах сам“, казва българинът. Той има рана на главата, която медиците зашиват, както и по-повърхностни порезни рани от стъклената бутилка. В болницата пристига и полицията, на която той дава показания.

Андрей Андреев се мести във Великобритания преди две години. От тогава работи и за ABC Taxis. Казва, че никога не е бил подлаган на такъв тормоз. „Нямаше никаква причина мъжете да ме нападнат. Просто си вършех работата. Това наистина ми повлия психически. Харесвам работата си, но не знам дали ще мога да продължа. Инцидентът ме накара да стана по-тревожен. Все още изпитвам силна болка. Знам, че синините ще спаднат, но все още не мога да повярвам, че някой би направил това. Със сигурност бе заради произхода ми, защото двата мъже чуха акцента ми“, казва Андреев. Полицията в Норич разследва нападението.

https://lupa.bg/

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!