BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НОВА И МОДЕРНА ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА Е ИЗГРАДЕНА ЗА ДЕЦАТА ОТ КВАРТАЛ „МЛАДОСТ“ В СЛИВЕН

На изцяло нова и атрактивна детска площадка вече се радват най-малките обитатели на квартал „Младост“. Новото съоръжение се намира до детска градина „Детство“ и е изградено със средства на Община Сливен, по инициатива на кмета Стефан Радев. Площадката е с по-големи размери от другите, които са строени досега, разполага с повече комбинирани съоръжения, люлки, детски занимателни игри и въртележка. Тя е монтирана на мястото на стари и нефункциониращи от години уреди.
Кметът Стефан Радев изрази задоволството си от факта, че новата придобивка се радва на добри отзиви и децата вече разполагат с място, където да играят и да се забавляват. Той подчерта, че благоустрояването в  кварталите е приоритетно и ще продължи. Освен изграждането на нови детски площадки, ще бъдат обновени и вече съществуващите, както в града, така и в малките населени места. Предвижда се озеленяване на междублоковите пространства, нови паркоместа и алеи.

„С поредната нова площадка изпълняваме ангажимент, който поехме към сливенските граждани за благоустрояване на кварталите, още една стъпка към подобряване на условията за игра на малките деца, по-безопасна и сигурна среда за тях,  както и развитието на европейския облик на нашия град. Няма да спираме да влагаме средства за децата. Ще работим усилено да облагородяваме и да създаваме по-комфортна среда, в която да растат и живеят те и грижа на всички нас е да пазим вече направеното“, заяви още Стефан Радев.

Дейностите по съоръжението стартираха в края на октомври и включиха още осигуряване на вход, изход и указателна табела за площадката, оборудване с необходимия брой и вид пейки, закрити беседки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки.

Проектът е изготвен съобразно изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Деца от детска градина „Детство“, която се намира в непосредствена близост до площадката, днес за първи път посетиха площадката.Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!