BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Сливен планира седмични PCR тестове за персонала на социални заведения

Целта е да се не се допусне разпространение на Covid-19, както стана в дома в Качулка

Община Сливен обмисля да въведе седмични PCR тестове на всички служители на социални заведения в общината, в които има настанени хора, за да ограничи масова зараза на потребители и персонал като в Дома за хора с умствена изостаналост в Качулка. Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев.

От днес поетапно в социалното заведение се очаква да бъдат направени тестове на всички потребители и дезинфекция на сградите. Състоянието на всички е стабилно и няма данни за влошаване.

Кметът Радев обяви, че се водят преговори с бургаска лаборатория, която да прави седмичните тестове на персонала на социалните заведения.  

„Тоест, където има потребители, които живеят постоянно и има риск от това някой от персонала да внесе зараза, с идеята, ако можем да хванем на съвсем ранен етап такава ситуация“.

Липсата на персонал за дома в Качулка се очаква да се реши до дни. Вече има заявен интерес към това, съобщи заместник-кметът Пепа Чиликова. 

„До този момент са заявили интерес и желание седем души да започнат работа като хигиенисти. 

Радев допълни, че медицинска съсловна организация е обещала да помогне с  намирането на медицински кадри, ако не се намерят желаещи да се включат в работата в Качулка. /БНР

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!