BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Сливен с приз „Иновативна община“ за чатбот платформите си

Община Сливен получи приза „Иновативна община за 2020“, за въвеждането на чатбот платформата „Скили“ на интернет страницата си, разработена от българска IT компания по повод пандемията, и  за виртуалния туристически гид –  чатботът „Хаджията“, който е интегриран в официалните страници на музеите в града и сайта за туризъм. Наградата бе връчена от Националния борд по туризъм, пише БНР.

Чатботът „Скили“ отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция на вируса, симптоматика и други, а чатботът „Хаджията“, разказва всичко за Сливен и отговоря на въпроси за музеи, хотели и ресторанти – бързо и по всяко време. Заместник-кметът Стоян Марков коментира, че този приз е първото високо отличие след старта на новата Концепция на общината за развитие на туризма. 

„Концепцията, която миналата година направихме за развитието на туризма през следващите десет години ни показва, че ние работим в правилната посока.“

Той съобщи, че до края на годината предстои стартирането на проект на стойност от 8 милиона лева за подобряването на туристическата инфраструктура в града.  

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!