BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общините излъчиха свои представители в Регионалния съвет за развитие

Участниците във форума. Снимка: НСОРБ.

Общините от областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол избраха своите 13 представители в бъдещия Регионален съвет за развитие към Югоизточния район за планиране. Това стана на заседание на 1 октомври, проведено в Бургас. В него участва зам.областният управител Камен Костов.

Освен титуляри, участниците във форума определиха чрез явно гласуване и заместници, които ще могат да представляват съответната област в работата на Регионалния съвет за развитие, при отсъствие на титуляра.

Представителите на местната власт в Регионалния съвет за развитие от Сливенска област са кметовете на община Сливен и община Нова Загора Стефан Радев и Николай Грозев. Заместници на двамата титуляри са кметовете на община Твърдица и община Котел Атанас Атанасов и Коста Каранашев.

Зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Сачева представи ключовата роля на регионалните съвети за развитие в процеса на планиране, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС през новия програмен период.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!