BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха новата зала по шах на клуб „Сините камъни“ в Сливен

Кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев и председателят на Клуба по шах „Сините камъни“ Радослав Очков откриха новата зала на клуба. Тя се намира в една от сградите на Общинския пазар в Сливен и беше предоставена по инициатива на Стефан Радев като кмет на общината.

„Пожелавам от тук да излязат бъдещи шампиони по шах, които да прославят нашия град и да популяризират играта сред своите връстници. Шахът развива ума, мисленето и много други качества. Подкрепям всяка инициатива, която ще помогне за възраждането на този спорт в Сливен и осигуреното помещение, където най-малките шахматисти ще се обучават, е стъпка в тази посока“, каза Стефан Радев.

 

От своя страна Радослав Очков благодари за предоставената зала, където ще се провеждат и специални занятия с участието на гросмайстори, които ще показват на бъдещите шахматисти тънкостите на играта. Създадена е възможност за прожекции на уроци по шах.

 

„Подобна подкрепа не съм виждал спрямо клубовете дори и в по-големите градове на страната, затова сме много благодарни. Идеята е да превърнем това място в университет по шах, какъвто не е правен досега не само в Сливен, но и в България. Искаме на предоставим най-добрите условия на децата, да участват в турнири и да организираме състезания, за да се срещат със свои връстници от цялата страна. Шахът е игра, предпазваща от негативни влияния, учи на дисциплина и развива чувството за отговорност“, допълни Очков.

Занятията по шах, които организира клуба, се провеждат два пъти в седмицата.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!