BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От текстилната гимназия в Сливен изработват предпазни маски, които ще дарят на общината

 


Учители и персонал от Професионалната гимназия по текстил и облекло /ПГТО/ „Добри Желязков“ в Сливен изработват предпазни маски, които ще бъдат дарени на общината. Това съобщи пред БТА директорът на учебното заведение Даниела Караманова.
Три учителки, както и двама служители днес са изработили 70 предпазни маски, като трудът им е доброволен. Маските са от памучен плат, с който училището разполага за учебни цели, трипластови са, с джоб, в който да се сложи марля, за да се използват многократно. Те са направени по всички изисквания на здравното министерство.
Маските ще бъдат дарени на община Сливен за нуждите на служителите, които работят ежедневно с хора, като Социалния патронаж, както и на доброволци, които общината набира за помощ в работата с възрастни и трудноподвижни хора.
Учителите ще продължат да изработват предпазни маски във времето, в което не са ангажирани с дистанционното обучение на учениците. Директорката помоли партньорите на училището, с които осъществяват дуално обучение, за още плат, за да продължат работата си.
По думите на Караманова, до момента 40 на сто от учениците са обхванати напълно в дистанционното обучение. Около 16 процента не разполагали с устройства. Част от тях са от уязвими групи, живеят в отдалечени места.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!