BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

О. Силвестър: Колкото агнетата придобиват магичност по Георгьовден, толкова и билките имат такава на Еньовден

Честито Рождество на Свети Йоан Кръстител!
Защо Свети архангел Гавриил е казал, че Иоан Кръстител ще предшества Царя Христа в духа и силата на Илия Тесвитеца? Слушай внимателно! Илия означава Бог. Тъй като Иоан имал в самия себе си Бога, той се изпълнил със Светия Дух още от утробата на майка си, а Бог е Дух и затова за него е говорил Господ чрез пророка много по-рано: „ето, Аз изпращам пред лицето Ти Моя Ангел, който ще приготви Твоя път пред Тебе“, и мнозина ще обърне от заблудите към истината; заради това Иоан предшества Господа в духа и силата на Илия, тъй като у Иоан имало много сходства със свети пророк Илия. (св. Йоан Златоуст)
Затова не е подходящо за нас, православните християни, да безчестим този празник с недомислени приказки за билки, слънце и енергия от природата. Защото човек най-тежко може да повреди душата си чрез думите: като се отрече от вярата си и от своя Бог. Затова бъдете внимателни да не се подхлъзнете и да се отречете от Светата православна вяра чрез приемане „магичността“ или друга бесовска обредност.
Колкото агнетата придобиват магичност по Георгьовден, толкова и билките имат такова нещо по Еньовден. Просто по време на единия празник агнетата стават готови за …консумация, а билките узряват по време на втория празник. Не се заблуждавайте! Бъдете твърди във вярата си! Не предавайте Бога заради глупости!
Отец Силвестър Янакиев

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!