BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Павел Жеков: Много от шофьорите са опасни през зимата

Зимата е един от най-рисковите периоди за шофьорите и е необходима добра подготовка, преди да седнем да управляваме автомобилите си. Какви правила е нужно да спазваме през зимния сезон, за да избегнем инциденти – това коментира пред телевизия „Евроком Царевец“ европейският шампион по автомобилизъм и специалист по безопасно шофиране Павел Жеков:

„Шофьорите не са достатъчно подготвени за опасните изненади на пътя. Обучението за получаване на шофьорска книжка е базово и има нужда от допълнителна практика за адекватна реакция при рискови ситуации.
Голяма част от водачите са опасни. Затова е нужно е да се смени методиката на обучение по отношение на контрола на автомобила върху различните видове настилка и ситуации.
Плавните движения и правилната работа с волана са от изключителна важност.
Сред основните причини за тежки катастрофи през зимата са понижената концентрация и лошо оборудваните за специфичните условия автомобили“.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!