BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пандемията „Нинова“ * е по-страшна от коронавируса…

Вероятно е нормално темата за епидемията да е доминираща в медиите. Заплахата от коварния вирус като че ли постави в режим „пауза“ всички наши политически драми, измами, съмнения и интриги, но, бъдете убедени, че това е съвсем за кратко.

Пандемията ще свърши и животът ще продължи по старому. А в него, както винаги, са се настанили коварните демони на вечните български политически маневри, шантажи и увъртания, които тровят атмосферата край нас, дори и когато светът не е вдигнат на крак и не се намира в извънредно положение.

Точно заради това в разгара на кризата ще си позволя да ви занимавам с политическа тема. И то не защото не съзнавам сериозността на положението, а заради точно обратното.

Днес, когато ни съветват да си стоим вкъщи и да не излизаме много, имаме невероятния шанс да четем и да помислим върху всичко, което се случва край нас. Всичко, което трябва критично да преоценим и да отхвърлим, ако искаме извънредната ситуация да работи в наша полза.

Малко преди страната да влезе в извънредно положение, в част от медиите се появи информацията, че БСП продава и залага свои имоти, за да изтегли заем от 500 хиляди лева. Вероятно подобна новина нямаше да направи впечатление, ако не ставаше дума за стари имоти на партията, част от които с историческа ценност – къщата на Васил Коларов и печатницата на Георги Кирков в Казанлък. /С лека ръка се изсипаха за една година около 3.5 млн. лв за телевизия, чиито резултати не са никак впечатляващи, а сега залагаме светини, за да намерим пари за измислената „демократична“ процедура за всепартийно избиране на лидер на БСП./

Мотивът – на партията й трябвали пари, за да проведе преките избори за лидер. Известно време тази информация се търкаля в публичното пространство без никаква реакция, но когато възмущението на много обикновени социалисти придоби бурeносен характер, а възмущенията станаха буквално революционни, Изпълнителното бюро на партията излезе с официална позиция. В нея се казваше, че партията не продава и не ипотекира имоти и заклеймяваше всички, които твърдят обратното. Нещо повече – информациите за такива ипотеки бяха наречени „фалшиви новини, лъжи и манипулации на общественото мнение“. Направо човек да се гръмне, че се е осмелил да търси истината.

Проблемът е, че позицията на Изпълнителното бюро, а това е позицията на Нинова, защото ИБ успешно се е трансформирало изцяло в проекция на нейното его, е меко казано – неистина!

Тотална измама!

Ако има фалшива новина – тази позиция е такава!

Защото, както доказа Поглед.инфо с документи – имотите са ипотекирани! Всеки може да прочете истината, всеки може да я види!

Цялата фабрика за медийна война на Нинова беше впрегната срещу тази истина, но днес живеем в информационен свят и нищо не остава скрито. Нищо.

Пълна илюзия и радикална самозаблуда е да си помислиш, че можеш да измамиш всички обикновени социалисти и да ги накараш да повярват в твоите неистини само с голи уверения и медийни свирки!?

„И през ум не ми е минавало да ипотекирам къщите на Георги Кирков и Васил Коларов, които за нас са светини“, заяви тогава Корнелия Нинова пред любимата си медия „Епицентър“.

Не знам как живее със себе си тази жена!?

Вероятно, ако я напръскат със светена вода, ще започне да пуши и да съска!? Защото, ако човек се задълбочи в обичайните оправдания, ще види следното – тези имоти са били ипотекирани от предишни ръководства (при съвсем прозрачни и демократични процедури, без лупинги и медийни пиратки), а днес Нинова продължава тази ипотека вместо да ги освободи от дългове.

Тоест тя ипотекира имотите!

Залага ги!

И това е чистата и неподправена истина! Бляскавата и непоколебима правда!

Но точно тази история ни помага да вникнем в дълбочина на психологическия феномен „Нинова“, който като истински вирус е заразил цялата партия и от години ни тресе в своите собствени емоционални кризи, политическа некомпетентност и постоянни повици за гадене. Истинска ниновистка треска.

При този феномен неистината е станала централен модел за действие.

Измамата, дори и пред очевидните факти, пък е основно мото!

Нинова с ненужно разпиляна „помощ“ „предразположи“ през годините доста медии и изцяло измести фокуса на БСП.

Днес за БСП не са важни идеите, не е важна идеология, важно е заглавието в някой третостепенен сайт.

БСП живее от сутрешен блок до сутрешен блок. В петък вече е забравила какво е говорила в понеделник.

Това е поведение не на политическа партия с дълга история, а на амеба, която реагира на първични истинкти. При това ниво на протополитика как очаквате Нинова да има уважение към историята, да е наясно каква историческа ценност са тези имоти, да е в съзвучие с последните търсения на лявата мисъл.

Госпожата се интересува как стои в поредното си телевизионно участие и какво са писали за нея в някое вестниче.

Всичко останало е маловажно.

В тази клада на суетата изчезват обикновените социалисти, цялата парламентарна група, а дори и партията. Защото вирусът „Нинова“** вече разкапва партийните организации и поставя под съмнение бъдещето на левицата.

БСП съществува в насипно състояние и това, което я крепи все още криво-ляво, е съмнителното лепило на постоянните неистини. Една автентична политическа партия би трябвало да има непоколебим компас – своите идеи, програма, визия и ценности.

Но вижте как се държи БСП в последните години – излиза от парламента, влиза в парламента, върти се като хамстер в кръга на маниите на своята лидерка и заради това партията загуби всички избори след президентските. Те не бяха проява на политическия гений на Нинова, а чиста политическа случайност, добра комбинация от фактори. Може би дори бяха спечелени въпреки Нинова, а не заради нея. Тогава тя все още беше зелен лидер и не беше успяла да разрази своята епидемия на всички нива.

Точно заради всичко изброено в последните години БСП съществува в някаква сива зона.

Хем лява партия, ама гласува за Валери Симеонов.

Уж е радикален противник на статуквото, ама подкрепя Сотир Цацаров.

Сблъсъкът между медийния любовен разказ за Нинова и реалните й действия поражда леден ужас.

Точно заради това ви разказвам историята за ипотекираните имоти. Те са симптом на треската, която убива БСП. И както всеки вирус, който разболява един организъм – Нинова прогони всички, които можеха да внесат здрав разум, изолира хората експерти със знание и опит, за да може да царува като пчела-майка сред стадо от заблудени търтеи.

С години чаках поне веднъж да я видя, че се опитва да развие някаква ярка лява идея, пълнокръвна политическа визия или поне нейното начало, но най-накрая се уморих.

Заради това днес виждам една болна БСП – изнемощяла идеологически, политически хилава, шумно истерична в определени мигове и по маловажни теми и притихнала болезнено в ключови моменти от политическото развитие на страната.

И това е така, защото БСП се превърна в партия на неистината, на постоянната медийна интрига, на размахания камшик и вечните измами.

Заради това не спечелихме европейските избори. Защото Нинова не се интересуваше от победата. За нея беше важно да нарита Станишев и да го унижи.

Заради това не успяхме да се справим и на местните избори. Тя не търсеше победата в името на доброто на страната, а за да може да се закичи с успехите, където ги има, като брошка, за да разгони всеки различен глас.

С този лидер БСП има не само сбъркана „програма“, но и сбъркана „стратегия“.

Днес партията съществува, за да обслужва егото на Нинова.

То заради това две трети от парламентарната група е потънала в сянка и политическа депресия. Лидерката работи с ограничен кръг от депутати – на останалите е предвидена ролята на миманс. На зрители в позорния и спектакъл. На пациенти, които да опитат от първа ръка силата на вируса.

Дори и това, че БСП безкритично се съгласи с извънредното положение е признак на вътрешно разложение и разрушена имунна система.

Да, мерки трябваше да бъдат взети!

Да, необходимо беше те да са крайни, но в крайна сметка точно такава кризисна ситуация ти дава възможност, и то ярка, да развиеш алтернативна визия за развитие на страната! Не да опонираш на онова, което ГЕРБ правят, а да излезеш със собствен смел план за нещо различно.

В ситуация на криза хората вече са склонни да слушат и да преценяват.

Но БСП отново гони заглавията, отново мисли за сутрешните блокове и пропуска да бъде онази левица, от която България се нуждае.

Пандемията „Нинова“ е по-страшна от коронавируса…

* Под пандемията „Нинова“ се има предвид стилът „Нинова“, който се разпространява върху цялата БСП

** Вирусът „Нинова“ – има се предвид стилът „Нинова“

 

https://pogled.info/avtorski/Rumen-Petkov/pandemiyata-ninova-e-po-strashna-ot-koronavirusa.114389?fbclid=IwAR0ANI10mYkksAkWtNjubQw7kdvbrPFtSJmEVJfVIqaHUcrjUuNpRaNCUPk

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!