BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подобрява се състоянието на заразените с Covid-19 медици в Сливен

Подобрява се състоянието на заразените от медицинския персонал на частната болница „Хаджи Димитър“ в Сливен, съобщи директорът ѝ д-р Пенко Пенков.

От понеделник лечебното заведение отново работи с пациенти след едноседмична дезинфекция на цялата сграда. В началото на месеца там беше открито огнище на Covid-19, а от 240 изследвани медицински служители, 18 се оказаха заразени, припомня БНР.

През почивните дни са били изписани от инфекциозното отделение няколко души от персонала на болницата:

„В събота изписаха лекарката с още една сестра. Вчера изписаха още две сестри и в сряда мисля, че излизат абсолютно всички“.

Д-р Пенков обяви, че мерките за преглед и лечение на пациенти ще бъдат затегнати, за да не се допусне повторно заразяване:

„Когато преглежда болния, всеки лекар трябва да има три неща: маска, шлем или очила и ръкавици. Това ако се спазва и след това когато излезнат и поддържат хигиена, мисля, че няма да има проблеми“.

Управителят на болницата каза още, че няма проблем с осигуряването на лични предпазни средства на персонала.

През изминалата седмица в Сливенска област са били регистрирани 53 случая на Ковид-19, съобщават от Областния кризисен щаб. Сред тях са били и 8 души медицински персонал.

Най-много заразени с коронавирус са били регистрирани в общините Сливен и Нова Загора – съответно 25 и 24 души. Под  карантина от 8-и до 14-ти юни са били 660 лица, като на близо 70 на сто от тях е наложена задължителна изолация заради пристигане от рискова зона, а на останалите – заради контакт със заразени лица.

В дните от 12-ти до 15-и юни полицейските служители са извършили 1211 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установени са 7 случая на нарушаване на карантината – 4 в Сливен и 3 в Нова Загора.

Към днешна дата под домашна карантина в Сливенска област са 1073-ма, а отпадналите от карантина – 5739 души.

По данни на РЗИ, от началото на епидемията са излекувани 89 души, 11 са починалите.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!