BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поздрав на прeдседателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев по случай 24 май

Уважаеми съграждани,

24 май е един от най-светлите български официални празници!

На тази специална за всички нас дата честваме Деня на славянската просвета и култура. Празник на духовното извисяване, на стремежа към развитие и усъвършенстване, които не биха били възможни без култура и просвета.

Сигурен съм, че всеки от нас пази жив спомена от своето детство, свързан с жизнерадостната атмосфера в този светъл майски ден, пеейки любимия химн „Върви, народе възродени“.

През вековете успяхме да се съхраним като нация и днес ние сме тук, благодарение на великото дело на братята Кирил и Методий, които сътвориха и ни завещаха словото.

От мое и от името на колегите ми от Общински съвет-Сливен днес поздравявам всички, които пазят културно-историческото ни наследство и го предават на младите поколения. Благодаря им за всеотдайността и старанието, които полагат в образоването на нашите деца и ги учат да съхраняват и тачат родния език!

Бъдете здрави, все така креативни, изпълнени с енергия и смело осъществявайте своите творчески стремежи!

Честит празник!

Димитър Митев

Председател на Общински съвет-Сливен

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!