BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Придвижването от град в град ще се случва с удостоверение

Придвижването от град в град ще се случва с удостоверение, заяви ген. Венцислав Мутафчийски, пише „24 часа“. Транспортът е кръвта по артериите на една страна – абсолютно няма как да се ограничи транспортът в България. Ако става дума за междуградско пътуване, би трябвало човек да носи документ, че пътуването е основателно, обясни Мутафчийски.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През контролно-пропусквателните пунктове ще се пропускат преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

 

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 08.30 до 10.30 чПреустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки.Заповедта влиза в сила в петък 00:00 ч.

„Ще позволим собствениците на домашни любимци да посещават паркове, но в никакъв случай няма да се позволи натрупване на хора“, заяви Ананиев.

 

Решението докога ще са отворени църквите, може да бъде само на Светия синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос.

 

Няма достатъчно разбиране, че мерките се взимат, за да се опази животът на възрастните хора. Получавам писма от възрастни хора, които за възмутени как се ограничават свободите им, каза още Мутафчийски.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!